Øg din muskelmasse

posted in: Uncategorized | 0

Hvis man lige er begyndt at styrketræne eller har stor erfaring indenfor området, så har de fleste hørt om kosttilskud. Omkring styrketræning i et fitnesscenter er der mange delte meninger og holdninger til kosttilskud, om det er nødvendigt for at opbygge muskler, hvis det er formålet med sin træning.

Det kan være svært at finde hoved og hale i, hvilke kosttilskud som er værd at bruge penge på og reelt set hjælper en med sit formål, hvor andre kosttilskud kan være mindre vigtige og man kan bruge sine pengene bedre et andet sted.

Hvad er kosttilskud?

Kosttilskud er basalt set tilskud til sin kost, deraf navnet kosttilskud. Det mest udbredte kosttilskud er proteinpulver, da protein er en af grundstenene for at opbygge muskler. Det er essentielt at få nok proteiner, så hvis man ikke formår dette igennem sin kost, kan man benytte sig af proteinpulver. Udover dette findes der kreatin, som øger restitutionstiden og forsinker mælkesyren i musklerne, så man kan træne hårdere og træne oftere. Et kosttilskud, som ikke er et decideret kosttilskud, men indgår i kategorien, er ’pre-workout’ som indeholder en stor mængde koffein, som kan benyttes hvis man ønsker en øget mængde energi til træning. Til sidst findes der weight gainer, som er en kombination af kulhydrater og proteiner, så kroppen får energi og proteiner efter træning.

Hurtigere resultater

For at gå i dybden med et af de nævnte kosttilskud, som kan være essentielt for nybegyndere såvel som erfarne i et fitnesscenter. Dette kosttilskud giver to af de nødvendige byggesten for at opbygge muskler eller blot vedligeholde sin muskelmasse. Weight gainer er en kombination af kulhydrater og proteiner, som er nødvendigt for kroppen efter man har styrketrænet. Det vil sige, at det hjælper kroppen med at genopbygge musklerne og gøre dem større samt stærkere.

På denne måde sætter man et ekstra skub i muskelopbygningen, så man opnår resultater hurtigere, da kroppen får det nødvendige til musklerne og på denne måde kan man opnå hurtigere resultater. Det er naturligvis ikke det vigtigste at indtage kosttilskud, da en god og varieret kost kan sørge for at kroppen får de nødvendige elementer til at opbygge muskler.

Sommeren nærmer sig

Ved at indtage weight gainer som indeholder kulhydrater indtager man også en stor mængde kalorier. Hvis man har et godt stofskifte og er typen, som kan spise alverdens junkfood uden at tage på, kan man uden problemer og nærmere eftertanke bruge weight gainer. Hvis man derimod tager på forholdsvis nemt, kan weight gainer være mindre nødvendigt, hvis man gerne vil have en eftertragtet six-pack og markerede muskler. Derfor kan det være en fordel at skifte weight gainer ud med proteinpulver op til sommeren, så man stadig får proteiner, som er grundstenen i at opbygge muskler. Men man sænker sit kalorieindtag og derved taber sig, så man kan opnå det udseende, som man ønsker. Så man opbygger musklerne om vinteren og smider fedtet op til sommeren.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.