Sådan fokuserer du bedst i løbet af din arbejdsdag

posted in: Uncategorized | 0

De fleste af os laver i dag meget mentalt arbejde, hvor vi skal bruge hjernen rigtig meget. Det kan imidlertid være en smule svært at bevare koncentrationen altid og det er derfor, at vi i denne artikel kommer med nogle gode råd om, hvordan du nemmere kan gøre dette. Læs med her hvis det er noget der har interesse.

Tag korte pauser og få lange

Det er en god ide at arbejde hårdt og effektivt i løbet af arbejdsdagen. Men det er mindst lige så vigtigt at man sørger for at tage nogle pauser af og til. Og hvordan skal disse pauser så se ud? Undersøgelser har vist at man arbejder rigtig godt, hvis man prøver at minimerer de lidt længere pauser til få gange om dagen. Det er derimod meget bedre – og nødvendigt – at man lige tager et par minutters pauser her og der. Det kan give hjernen fred og ro til lige at tænke på noget andet og ’slappe af’. Man kan sammenligne det med de mindre pauser man laver ind i mellem sættene nede i fitnesscenteret.

Der er meget snak frem og tilbage om, hvor meget man skal arbejde før man holder en pause. Nogle anbefaler at holde fem minutters pause hver time. Det kan du prøve at eksperimentere lidt med. Det handler jo i bund og grund om at finde frem til en rytme, som duer godt for dig.

Husk de gode snacks

Disse pauser, som du tager i løbet af dagen, kan bestå af nogle ture op til kaffemaskinen eller hen til vandposten. På den måde kan du lige få rørt benene og måske falde i snak med nogle, imens du venter på at kaffen drypper færdig. Det er en dejlig lille pause, som virkelig kan kvikke hjernen gevaldigt op.

Det kan også være en god ide at have en energibar eller flere med nede i tasken. Den kan også hjælpe en med at give noget energi, da man ofte kan blive lidt sløv, hvis maven rumler. Mange mennesker koncentrerer faktisk meget bedre, hvis de lige har nogle små snacks som de kan spise af i løbet af dagen. Du kan eventuelt beslutte dig for at gå en runde på kontoret, imens du spiser dine energibar færdig. På den måde kan du også komme op og få rørt lemmerne en smule, hvilket er meget sundt også.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.