3 tips til en sund økonomi og dermed sundere livstil

posted in: Livsstil | 0

Sundhed handler ikke kun om at dyrke en masse motion og spise sundt. Et stress-frit  og sundt liv hænger også stærkt sammen en sund økonomi, da der ikke er noget mere stressede end at have en vaklende økonomi hængende over hovedet hele tiden, så man ikke kan tage på de ferier man ønsker eller købe selv de mindste ting der skal til for at få hverdagen til at hænge sammen.

I denne artikel giver vi dig 3 tips, som du kan bruge til at få en sundere økonomi og dermed en mere stress-fri hverdag.

økonomi

Undgå uoverskuelige lån

En af de største grunde til at folk havner i økonomisk uoverskuelige situationer, er at de optager lån som er alt for dyre og fyldt med skjulte gebyrer.

Som en hovedregel bør du kun låne til ting der enten kan sælges igen eller som du absolut har brug for. Det kunne være bolig og bil. Du bør aldrig låne til din du ikke har brug for, og som du i virkeligeheden kunne undvære. Det kunne eksempelvis være nyt tv, tøj og ferier. Har du ikke pengene, så skal du ikke købe.

Ved at tage f.eks. et forbrugslån vil du kun gøre problemet værre, for de penge du låner skal du i nogle tilfælde betale igen x 2. Så hvis du låner 10.000, så ender du i værste fald med at betale 20.000 tilbage.

Hvis du absolut skal låne, så spørg dine forældre eller lån i banken. Hos dine forældre er lånet typisk gratis og hos banken er renterne til at overskue.

Vælger du at benytte et online låneudbyder, vil renterne være ganske høje og du risikerer at betale som beskrevet ovenfor. Hvis en online låneudbyder er din sidste mulighed, så sørg for at tænke dig godt om og vælg det billigste forbrugslån blandt de muligheder du har. Her kan du f.eks. bruge gratis tjenester som Forbrugerfinans.dk, som hjælper dig med at få overblik over forbrugslån-markedet.

Lav et budget

Det kan altid anbefales at du får lagt et helt simpelt budget, hvor det tydeligt fremgår, hvor mange penge der kommer ind hver måned og hvor mange der bruges.

At finde ud af hvor mange der kommer ind er nemt, og det inkluderer typisk:

  • Løn
  • Statslige tilskud som f.eks. børnepenge

I forhold til de penge du bruge skal du f.eks. inkludere:

  • Forsikringer
  • Mad
  • Rejser
  • El, vand og varme
  • TV
  • Internet
  • Benzin til bil
  • Andre abonnenter

Når du har overblik med et budget kan du tage en reel vurdering af om du rent faktisk har råd til at købe de tinge du ønsker dig. Har du ikke det, kan du spare op eller justere dit budget, så der kommer overskud til det.

Hvis du ikke selv kan finde ud af at lave et budget, så spørg din bank, de vil typisk gerne hjælpe!

Husk forsikringerne

Forsikringer er træls at betale til, hvis man ikke bruger dem, men den dag du får brug for dem er du rigtig glad for at du havde dem, og det giver også en vis ro i maven at vide, at hvis du kører ind i et eller andet, så dækker din forsikring.

Har man ikke en forsikring risikerer man at hænge på en eventuel regning selv, og det kan hurtigt vælte selv det bedste budget. Har du f.eks. en hund eller kat, så få dyret forsikret. Dyr bliver ofte syge, og dyrelægeregninger er ikke de mindste i verden. At skulle betale disse selv kan være svært at overskue, og derfor kan det skabe ro i økonomien at have en forsikring der f.eks. dækker 90% af alle udgifter.

 

 

 

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.