3 virkelig sunde grøntsager du bør huske at spise

posted in: Livsstil | 0

I forbindelse med en artikel jeg læse på gastrolab.dk om blomkål, og hvor sundt blomkål skulle være for kroppen, kom til jeg at tænke på, hvilke andre grøntsager der egentlig er virkelig gode for en. Ja, jeg ved godt at alt grønt er godt, men der måtte jo være nogen som virkelig er bedre end andre.

Derfor gik jeg i krig på Google og har nu fundet frem til de fem grøntsager som er anbefalet aller flest steder på nettet.

De er som følger (kilde. b.la. vægtkonsulenterne):

Broccoli

Broccoli er en af de sundeste grøntsager man kan tænke sig, og det er en rent sygdomsbekæmper.

Broccoli indeholder blandt andet C-vitamin, K-vitamin, A-vitamin, B-vitamin, E-vitamin, folinsyre, jern, calcium, fosfor og magnesium. Desuden er broccoli godt for knogler og hjertet, og nogle mener desuden at det ligefrem forebygger kræft. Det er der nogen der mener, fordi når man spiser broccoli, så bliver der frigivet et stof som øger kroppens evne til at skille sig af med kræft fremkaldende stoffer.

Spis derfor masser af broccoli til maden – det kan kun gavne dig!

Avokado

En avokado er egentlig en frugt, men anvendes for det meste som en grøntsag. Avokado indeholder masser af fedt, men til gengæld indeholder den meget lidt frugtsukker, hvilket er ret unikt.

Det fedt indhold du finder i avokadoen er de sunde enkeltumættede fedtsyrer. Disse er  blandt andet gode for kolesteroltallet. Avokado har derudover et højt indhold af A- og B-vitaminer samt mineralerne jern og kalium. Avokado indeholder også D-, E- og K-vitaminer og sunde omega-3 fedtsyrer.

Og så smager Avokado jo også godt, så der er slet ingen undskyldning for at spise det – dog med måde selvfølgelig, som det er med alting.

Spinat

Det er ikke for sjov at skipper skræk er super stærk – han spiser nemlig masser af spinat.

Spinat indeholder masser af antioxidanter og er desuden fyldt med C-, A-, E- og K-vitaminer samt mineralerne jern, magnesium og calcium.  Spiser du meget spinat styrker du dit immunforsvar, og dine knogler og kredsløb nyder også godt af det.

Du finder også vitaminet folat i spinat, hvilket er et vitamin som både kan styrke hjernens aktivitet og forbygger ting som paranoia, depression og vrede.

Er du gravid er spinat og folat også godt for dig, da det også forebygger rygmarvsbrok hos ufødte børn.

 

Har jeg glemt en grøntsag som du mener bare skal på listen, så skal du være mere end velkommen til at skrive i kommentarfeltet og forklare, hvorfor netop den grøntsag du tænker på bør nævnes!

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.