GUIDE: Disse ting bør du vide om koffeinpiller

posted in: Livsstil, Motion | 0

Koffeinpiller er de seneste år blevet meget populære – og midlet, der tidligere primært var forbeholdt sportsfolk, er kommet inden for det almindelige danske hjems fire vægge. Mange bruger pillerne for at sparke dagen i gang, eller for at komme igennem en travl dag på jobbet. Men virker de overhovedet efter hensigten? Kan de være skadelige? Og hvilke forholdsregler bør du tage, inden du begynder at tage dem? Disse er blot nogle af de spørgsmål, vi herunder vil belyse.

Hvordan virker koffeinpiller?
Koffeinpiller fungerer som alle andre koffeinholdige produkter, eksempelvis kaffe og the, samt læske- og energidrikke. Koffein stimulerer brugerens centralnervesystem, og opkvikker derved brugeren, samt forbedrer reaktionsevnen og udholdenheden.

Kan koffeinpiller skade mig?
Det er ikke bevist at koffein har nogen skadelige effekter på længere sigt. Det anbefales dog at man undgår koffeinindtag i timerne op til ens sengetid, da det kan virke forstyrrende på nattesøvnen. Man bør også begrænse sit indtag, hvis man har forhøjet blodtryk eller tager medicin mod psykiske lidelser – spørg din læge, hvis du er i tvivl om hvorvidt koffein vil have en skadelig effekt på dig. En god tommelfingerregel om koffein er, at følge sin mavefornemmelse og være opmærksom på sig selv, ligesom man bør gøre det med alle andre ting. Hvis du bemærker at du ofte får kvalme, hjertebanken, sure opstød eller muskelrystelser at have indtaget et koffeinholdigt produkt, bør du nok skære ned i brugen af produktet.

8 gode huskeregler til dig, der indtager koffeinpiller

  1. Indtag aldrig flere koffeinpiller, end det anbefales på emballagen.
  2. Drik mindst 2 liter vand om dagen, når du indtager koffeinpiller. Koffein har en vanddrivende effekt, og hvis du ikke indtager nok væske, risikerer du derfor dehydrering.
  3. Tag dine koffeinpiller tidligt på dagen. Hvis du tager dine koffeinpiller sidst på eftermiddagen eller senere, kan det påvirke din nattesøvn.
  4. Tag gerne et kalciumtilskud hvis du tager koffeinpiller mere end en gang om ugen.
  5. Vær opmærksom på din puls når du anvender koffeinpiller.
  6. Tag kun én koffeinpille ad gangen, og tag dem med mindst en times mellemrum. På denne måde har du en chance for at mærke den første koffeinpilles effekt, inden du tager den næste.
  7. Brug ikke koffeinpiller til at springe en nattesøvn over. Det kan godt være at du er presset på jobbet eller har en eksamen du skal have læst op til, men der kommer intet positivt ud af at anvende koffein til at udskyde nattesøvnen.
  8. Opsøg en læge hvis du har taget for mange koffeinpiller.
Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *