Julegaven til sportsudøveren er digital og kan måle

posted in: Motion, Tidens Tendenser | 0

Så er det atter tid til at styrte rundt for at købe årets julegaver. Og du har måske som så mange andre svært ved at finde ud af, hvad dine kære, som du skal købe julegaver til, skal pakke ud, når dansen om juletræet er overstået. Det kan også være vanskeligt, for det er de færreste danskere, der reelt mangler noget. De fleste har dog en sportsudøver eller motionist i familien, og vedkommende kan du oprigtigt glæde med en helt særlig gave.

Kært barn har mange navne

Gaven, som du skal gå efter, skal sidde på armen. Den kan gå under navnet tri ur eller puls ur. Det er en gave, der med stor sikkerhed vil vække begejstring, efter udpakningen har fundet sted. Egentlig kan du også kalde det for et løbeur eller sportsur. Men det er en mindre detalje. Fællesnævneren er, at det er en gave, som giver sportsudøveren mulighed for at gå mere videnskabeligt til værks, når han eller hun praktiserer sin aktive livsstil og får pulsen til at stige. Og den er på ingen måde til besvær, for den vejer nærmest ingenting.

Du kan mere, end du tror, med et løbeur eller sportsur

Med et puls ur kan du faktisk optimere din træning. Nok også mere, end du forestiller dig. Det er jo ikke bare et almindeligt ur med visere og tal. Nej, sådan et ur er typisk digitalt og tilbyder en række helt anderledes funktioner, selvom det selvfølgelig også kan fortælle dig, hvad klokken er.

Data fra et løbeur kan hjælpe dig på vej mod at nå din maksimale ydeevne. For eksempel kan det, ud fra målinger af hvert eneste træningspas, vejlede dig om sammenhængen mellem, hvor meget du kan træne, kontra hvor stor en mængde restitution, din krop har brug for. Det er vigtige informationer for sportsudøveren, hvis vedkommende skal blive ved med at optimere sin fysiske formåen. Det kan anbefales, at den julegave, du køber, er et eksemplar med indbygget GPS – det vil han eller hun uden tvivl foretrække, fordi det er muligheden for at få præcise målinger af den hastighed, som vedkommende bevæger sig med, den distance, han eller hun har tilbagelagt, samt overblik over den rute, personen har taget. Så sørg endelig for, at der er et flueben ud for GPS.

Også for amatører

Denne slags ure er ikke kun for professionelle. Alle kan have noget ud af at optimere deres træning, hvad enten man motionerer for at tabe sig, for at øge sin udholdenhed eller af en helt tredje grund. Rationalet er, at når du alligevel har besluttet, at træningen skal være en naturlig del af dit liv, hvorfor så ikke høste de optimale gevinster af anstrengelserne? Årets julegave til sportsudøveren vil med stor sikkerhed ikke skuffe, men snarere vække glæde hos modtageren. De gaver, som gør modtageren glad, er også de sjoveste at give, så fornøjelsen vil i lige så høj grad være på giverens side, når andestegen og risalamanden er sat til livs den 24. december, og I har ønsket hinanden en glædelig jul.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.