Løb dig til et nyt job – Sådan hjælper motion på jobsøgningen

posted in: Livsstil, Motion, Tidens Tendenser | 0

Jobsøgning kan være en opslidende proces. Hver dag, nye ansøgninger skal sendes ud og måske en samtale her og der, der måske alligevel ikke fører nogen veje hen.  Det er forståeligt nok at mange som er arbejdsløse på et eller andet tidspunkt kører sur i jobsøgningen, og mister motivationen og energien til at give den 120% når jobansøgningerne skal skrives og jobsamtalerne skal gennemføres.

Dette er dog noget du kan gøre noget ved, og rådet er super simplet – dyrk motion! Motion giver dig ekstra energi og få dig til at se lysere på tingene. Et godt råd er derfor, hvis du er jobsøgende, at komme tidligt op hver morgen og for eksempel løbe en tur på 4-5 kilometer.  Grunden til at du skal gøre det hver morgen er, at du skal ind i en vane, du skal have en grund til at stå op hver morgen i god tid og ikke ligge for længe i sengen.  Efter du har løbet din morgentur vil du med sikkerhed være fyldt med energi og gåpåmod til at skrive en ansøgning eller to den dag.

At du løber hver dag for at holde dig i gang, og ikke bare falde hen i arbejdsløshed er også noget du kan bruge til jobsamtalen og i dine ansøgninger. I ansøgningen kunne du f.eks. skrive noget i retningen af, at du under din ledighed holder dig i form og holder dig aktiv ved at løbe hver dag. Dette signalerer overfor arbejdsgiverne at du er en målbevist og energisk person, hvilket altid er et plus i bogen! Det er også bevist at motion gør en gladere, hvilket også er noget du kan bruge til din fordel specielt til selve jobsamtalen, hvor en person med røde kinder og et frisk smil altid er mere tiltrækkende end en grå mus der er træt af livet som arbejdsløs.

Hvis du ikke er glad for eksempelvis at løbe alene, så er der rigtig mange A-kasser, som er begyndt at arrangere det de kalder for ”løb for ledige”, hvor ledige sammen kan komme op hver morgen og få sig en omgang motion inden jobansøgningerne kalder.  Med disse løb kan få god motion samt ikke mindst netværk og en mulighed for at komme lidt ud og snakke med andre end huden eller katten hjemme i privaten.

Mit råd er derfor at du skal dyrke en form for motion under din ledighed. Det behøver ikke være løb, men kan også være en tur et motionscenter eller blot en gåtur i parken. Det vigtigste er at du kommer ud og rør dig, så du ikke falder hen der hjemme foran computeren.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *