Nike – et af tidens største brands

posted in: Tidens Tendenser | 0

Dette indlæg er sponsoreret

Alle kender formentlig Nike-brandet, som er kendt for blandt andet sloganet ”Just do it”. Mærket er nok mest kendt for fodboldstøvler, men mærket producerer også sportstøj og tilbehør i stor stil. Læs med og blive lidt klogere på Nike og deres produkter.

Lidt historie om Nike

Navnet Nike er også navnet på en græsk sejrsgudinde, der var indbegrebet af triumf i det antikke Grækenland, hvor konkurrencesporten menes at have haft sin oprindelse. Det var derfor et oplagt navn, da Phil Knight i 1964 stiftede den amerikanske virksomhed, der dengang hed Blue Ribbon Sports.

Der har været mange spekulationer over, hvilke overvejelser det kunne ligge bag det berømte Nike-logo, som også kaldes Swoosh-logoet. Teorien har været, at det måske skulle symbolisere en flyvende sejrsgudinde, men Phil Knight har for nyligt indrømmet, at der ikke ligger de helt store tanker bag. Logoet fremkom, da en studerende blev bedt om at tegne lyden af hastighed, og betalingen var angiveligt i størrelsesorden 200 kroner. I dag er logoet mange milliarder kroner værd.

Nike har altid været dygtige til markedsføring, og der er brugt enorme summer på branding. Et eksempel er den legendariske sponsoraftale fra 1996 med Brasiliens fodsboldforbund, der fik 200 millioner dollars for at promovere mærket i en periode på ti år. Det har båret frugt, og væksten har været enorm. I dag omsætter Nike for over 100 milliarder kroner om året, og beskæftiger 44.000 ansatte på verdensplan.

Mange danskere udtaler i øvrigt navnet forkert. Det skal nemlig ikke udtales som [naik], men derimod det mere engelske [nai-ki] – hvis det skal være helt korrekt.

Fodtøjet er en af grundpillerne hos Nike

Fodboldstøvler og sportssko har altid været en af grundpillerne i Nikes sortiment. Den første fodboldstøvle udkom i 1971 med tilnavnet ”The Nike”, men modellen havde lidt problemer med blandt andet regnvejr og kulde, så den blev ikke den succes, der var planlagt. Nike kom dog stærkt igen i 1997, hvor man som de første begyndte at producere fodboldstøvler i syntetisk læder. Det har til gengæld været en meget stor succes, og mange fodboldstøvler i dag fremstilles efter samme principper.

Nike er dog meget andet end fodtøj, og det kan du for eksempel forvisse dig om ved at se udvalget hos Intersport. Her finder du mere end 1200 forskellige Nike-produkter. Ikke overraskende fylder sortimentet af fodboldstøvler og løbesko godt op på hylderne, men Nike leverer i dag sportsbeklædning til alle former for sport, lige fra svømning og cykling til fitness og gymnastik.

Produkterne fra Nike hører ikke til blandt de billigste, men til gengæld kan du være sikker på at finde noget, som både passer til din personlige stil og samtidig føler mode og aktuelle trends. Sko og øvrige beklædning kan altid fås i en lang række farvevarianter og designs, og det er for mange en af de store fordele ved Nike.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.