Sådan får du din egen løbeblog

posted in: Livsstil, Tidens Tendenser | 0

Alle der har lyst kan nu om dage få sig sin helt egen blog, og mange vælger at skrive for eksempel løb og motion.  Måske kunne det være en idé for dig at starte din egen løbe- eller motionsblog? Læs mere om hvordan du gør nedenfor!

Opbyg bloggen selv

Den bedste, men måske også sværeste måde at opbygge en blog er ved at lave den selv. Det lyder måske ret uoverskueligt, men nu om dage er det faktisk ikke særlig svært, hvis du blot har en smule teknisk snilde.

Det du skal bruger er: Er webhotel, domæne og et stykke software kaldet ”WordPress”

Et webhotel koster mellem 10-20 kr. om måneden, hvis du blot skal have et standard et af slagsen. De fleste blogs kan dog fint køre på de mindre webhoteller, og du behøver derfor ikke betale mere for det. Der findes utallige webhoteludbydere. Her på bloggen bruger vi UnoEuro, som vi er ganske godt tilfredse med. Hos UnoEuro kan du også få rabat på dit køb ved at bruge rabatkoder. F.eks. kan du finde en kode her: Rabatkode / kuponkode UnoEuro.

Webhoteller er der, hvor du skal have dine filer til din blog ligge, så andre kan besøge den på nettet. Udover webhotel skal du også have et domæne, f.eks. minblog.dk. Det er dit domæne som folk vil associere med din blog, så vælg altid et godt domæne fra starten! Domæner kan købes samtidig med at du køber webhotel og de koster ikke mere end 45 kr om året.

Når du har domæne og webhotel på plads, så er du klar til at begynde at opbygge din blog. Dette gøres nemt ved at anvende programmet ”WordPress”. WordPress er et hjemmeside system som gør det muligt for dig at lave en blog uden at kode en eneste linje kode. Hvis du vælger UnoEuro som hosting udbyder kan du via deres kontrolpanel installere WordPress direkte på dit webhotel og domæne med et enkelt klik.

WordPress er super simpelt og nemt at bruge og så snart du har det installeret, ja så har du næsten allerede din blog klar. Derudover findes der utrolig mange guides på nettet til wordpress, så hvis du ikke kander til det kan du hurtigt lære det. Prøv bare at google ”gratis wordpress kursus dansk” og du vil finde masser af hjælpemateriale.

Dette var den ”svære” måde. Køb webhotel, domæne og installer WordPress, og så er du i gange!

Opret dig som bruger på en blogging-platform

En lidt lettere måde er at oprette dig som blogger på en af de mange blogging platforme. Ulempen ved dette er, at du ikke selv ejer dit domæne og skulle din blog gå hen og blive rigtig populær, så vil du ærge dig over at du ikke selv ”ejer” domænet og det brand der ligger i det. Dog er det super nemt at komme i gang med en blog på denne måde. F.eks. kan du på http://www.blogger.com oprette dig som bruger og være i gang med din blog på ganske få minutter herefter!

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *