Sådan får du en flot og veltrænet sixpack

posted in: Motion | 0

strongEn flot og veltrimmet sixpack er noget af det, som rigtigt mange stræber efter når de påbegynder deres vægttræning.

En veldefineret mave er et tydeligt bevis på mange timers dedikation til både træning, kost og livsstil.

Den udstråler et fysisk og mentalt overskud og kan skabe fascination hos mange.

Der findes lige så mange metoder til at opnå en sixpack, som der findes folk der træner. Internettet bugner med artikler med diæter og træningsmetoder til at få den perfekte sixpack.

Alle disse metoder kan ofte forvirre mere end de gavner, så i denne artikel vil vi kigge nærmere på hvordan man kan samle de metoder i nogle få brugbare trin til at opnå gode resultater.

En flot sixpack er ikke noget man får over natten, men det behøver heller ikke vare en evighed.

Så med et solidt fundament inden for kost og træning, som man selv kan justere og tilpasse, er du godt på vej.

Kroppen er et resultat af din træning

Ønsker man at opbygge sine mavemuskler gælder det for mavemusklerne ligesom alle andre muskler du træner; sets med 8-12 gentagelser er et fint udgangspunkt.

Et godt og solidt full body program med to øvelser til hver større muskelgruppe er et rigtigt godt fundament. Her kan du, især i starten, nå rigtigt gode resultater og tilpasse efter muskelgrupper du periodevis vil ramme.

Der findes en hel del gode metoder til at forøge din muskelmasse, blandt andet metoden Hyper Specific Traning (HST), som er et fint og er forholdsvist let program, som du selv kan tilpasse.

Du kan finde flere eksempler på mere specificerede træningsprogrammer til sixpack på trainsmarter.

Du bliver hvad du spiser

Foruden træningen, som vi kigger nærmere på senere, er kosten essentiel for en sixpack.

Alle mennesker har mavemuskler, men ofte er de dækket af et naturligt fedtlag på maven. Dette fedtlag er helt naturligt og en mekanisme kroppen foretager når den får for meget energi indenbords end der forbrændes igennem dagen.

Så hvis det er tilfældet, bør man justere enten sit indtag af mad eller sin fysiske aktivitet.

Enten løb, cykling eller gåture er med til at forøge din forbrænding, hvor som udgangspunkt; jo højere din puls desto højere forbrænding.

Et vigtigt råd i vejen til en flot og markeret sixpack, er ikke at forsøge at forcere enten et lavere kalorieindtag eller en forøget fysisk aktivitet, uden at det stadigt føles godt for kroppen.

En sund og varieret kost efter Fødevarestyrelsens 10 kostråd er et godt fundament.

Naturligvis kan du tilpasse kosten efter om du ønsker at forbrænde lidt mere fedt, eller du ønsker at få større muskler ved at justere på enten indtaget af kulhydrater eller supplere med en proteinshake efter træning.

 

Bodybuilding.dk har en glimrende side til at sammensætte en kostplan. Du kan finde den her.

 

Med disse trin er du godt klædt på til at få sixpacken frem, inden sommeren melder sin ankomst og resultaterne skal vises frem på stranden.

 

 

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.