Tag dit barn med på løbeturen

posted in: Livsstil, Motion, Tidens Tendenser | 0

Synes du også dit barn bruger for meget tid foran computeren, og kunne du godt tænke dig at bruge mere tid sammen med dem på en aktiv måde? Hvad med at tage dem med på løbeturen? Kom ud i det fri og dyrk motion sammen  – hvis i gør det på den rigtige måde vil det både blive en god oplevelse for dig og dit barn!

Det er en myte at børn ikke gider løbetræne. Nye oplysninger fra Idrættens Analyseinstitut afslører nemlig at flere og flere børn løbetræner, og faktisk afslører tallene at op mod 20% , altså hvert 5. barn løbetræner i et eller andet omfang.

Nøglen er fart over udholdenhed

Skal du have dit barn med ud og løbe, så er det vigtigt at i ikke fokusere på udholdenhed over lange distancer, men i stedet prøver at sprinte mere over korte distancer. Gør det til en leg – hvem kommer først? Børn bliver nemlig hurtigt trætte af de lange uendelige distancer, og de begynder hurtigt at kede side. Sprinter i derimod og ikke bruger mere end 20-30 min på en løbetur bør dit barn sagtens kunne holde koncentrationen.

Løb for børn under 10 år

Børn under 10 år kan sagtens tage på en løbetur sammen med far og mor, så længe lysten er der. Du vil nok opleve at dit barn ikke helt forstår at disponere sine kræfter over længere afstande og mest af alt løber interval træning. Dette er også helt ok, og skal der holdes en pause, så gør i blot det sammen eller også unter du lidt i forvejen indtil barnet er klar igen. Det er faktisk sådan, at lungevævet hos børn inden puberteten ikke færdigudviklet. Derfor kan det være svært for børn, at løbe længere distancer helt uden pauser. Korte distancer med pauser ind i mellem er således klart bedst. For børn under 10 år vil en løberute på 5 km. dog være et klart maksimum – det er vores anbefaling.

Løbesko til børn

Lige som dig selv skal børn have ordentligt fodtøj til løbeturen. Det går ikke, at dit barn løber i tunge stive støvler, da det måde kan skade barnets føder og ryg. Gå derfor ud og køb nogle billige børnesko, som er gode at løbe i.  Du kan få dem rigtig mange steder f.eks. her hos loebeshop.dk.

 

Har ud selv nogle gode råd til træning med børn, så hører vi gerne fra dig i kommentartråden nedenfor.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.