Tag på ferie med ro i sindet | Sådan indbrudssikrer du din bolig

posted in: Livsstil | 0

Sommeren er ved at være over os, og mange Danskere vælger at tage på ferie i udlandet i op til 3 uger ad gangen. 3 uger, ja faktisk bare 1 uge er lang tid at lade huset stå tomt, og risikoen for indbrud i denne periode er desværre forholdsvis høj i Danmark. For nogle kan tanke om, at der måske bliver indbrud når man er væk ikke til at holde ud, og derfor kan det være svært at nye sin ferie 100% når man er afsted.

I denne artikel vil vi give dig en række tips til, hvordan du sikrer din bolig inden du tager på ferie, så du kan nyde din velfortjente ferie med ro i sindet.

1 – Invester i gode låse

Noget af det vigtigste i forhold til at sikre sin bolig er at have nogle gode låse, vinduer og døre sat i huset. indbrudstyve udvælger typisk ændre huse af den simple grund, at deres døre og vinduer er nemmere at bryde ind ind. En god lås kan dog skræmme rigtig mange indbrudstyve væk, og nogle steder anbefales der rent faktisk også, at du ligefrem sætter to låse i for at sende et endnu mere klar signal til tyven om, at her kommer du altså ikke ind. Der findes masser af låsesmede rundt omkring i Danmark. Bor du f.eks. på Amager kan vi anbefale denne låsesmed på Amager, som glædeligt rådgiver dig om den rigtig lås til din dør.

 

2 – Nabohjælp

Rigtig mange huse står tomme i ferierne når danskerne drager afsted syd på, og villavejene er derfor ofte meget tomme. Dog er der typisk én eller flere personer, som ikke skal afsted på samme tid som de andre og det kan derfor være en rigtig god idé at alliere dig med dem og få dem til at få dit hus til at se beboet ud mens du er væk.

Hvis naboen putter skrald i din skraldespand, parkerer bilen i din indkørsel, sørger for at postkassen ikke er fuld, lægger dørmåtte ned efter trappevask og hilser på fremmede og uventede gæster, er der større chance for, at du undgår at blive udsat for indbrud. Du kan koordinere denne indsats igennem Nabohjælp, som også tilbyder forskellige apps og services som kan gøre jeres samarbejde på vejen lettere og mere effektivt.

3 – Få huset til at se beboet ud

Ser dit hus beboet ud, så tør en tyv ikke at bryde ind. Du kan gøre følgende ting for at få tyven til at tro at der er nogen hjemme:

  1. Få tømt din postkasse. Er din postkasse fyldt, er dette en stående invitation til et indbrud!
  2. Hold lyset tændt. Dette er måske svært hvis man er af sted mange uger i træk, men der findes faktisk timere, som kan indstilles til at tænde for lyse om aftenen og andre tidspunkter på dagen, så det ser ud til at der er nogen hjemme.
  3. Få nogen til at komme forbi og vande blomster og flytte rundt på ting. En tyv kan holde øje med en hustand flere dage i træk, og hvis der ikke er tegn på aktivitet vil han lave et indbrud. Hvis det dog er tydeligt at gardinerne rulles fra og til og at der nogen gange står en opvask og andre dage ikke, så holder han sig væk.
  4. Efterlad forskellige ting i indkørslen, så det ser ud til at der er aktivitet på grunden.

Har du selv et forslag til, hvordan man kan sikre sin bolig mod indbrud, skal du være velkommen til at dele det med vores læsere i en kommentar nedenfor.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.