Undgå at udsætte dit barns hud for skadelige kemiske stoffer

posted in: Livsstil, Tidens Tendenser | 0

En babys hud er følsom og let modtagelig for de stoffer den udsættes for. Derfor er det vigtigt at du tænker over hvordan du kan undgå at udsætte din babys hud for kemikalier. I denne artikel får du gode råd til hvordan du kan undgå dette.

Plejeprodukter til huden

Når det kommer til skadelige stoffer, er det vigtigt du med omhu vælger hvilke plejeprodukter du bruger til din babys hud. Shampoo, creme og sæbe indeholder for eksempel parabener, parfume og konserveringsmidler. Her bør du være opmærksom på at vælge produkter uden disse stoffer, da de kan fremkalde allergier. Hvis du vil vide mere om allergifremkaldende stoffer, kan du altid læse mere på astma- og allergiforeningens hjemmeside: http://www.astma-allergi.dk/

Solcreme

Dette punkt strider lidt med det ovenstående, da solcreme er et plejeprodukt, men det er selvfølgelig vigtigt at du bruger solcreme på din babys sarte hud, for at yde beskyttelse. Her bør du igen vælge solcreme uden tilsætningsstoffer, hvis du kan undgå det. Der findes flere produkter med Svane-mærket. Hold gerne øje med medierne når sommertiden begynder for gode råd til valg af solcreme. Forbrugerrådet TÆNK laver tests og sammenligninger af forskellige produkter, herunder også solcreme.

Tøj

En af de største syndere når det kommer til kemiske stoffer er tøj. Tøj er i direkte kontakt med huden dagen lang, så du bør overveje hvilken slags tøj du giver dit barn på. Polyester stammer for eksempel fra den kemiske forarbejdning af olie og kan mere eller mindre kaldes for plastik. Det samme gælder tryk på tøj. Meget af det tryk der er på tøj består af PVC, som er et plastikmateriale der kan indeholde op til 30% ftalater, hvilket er et hormonforstyrrende stof. Det er efterhånden muligt at købe meget økologisk babytøj, som kan skåne dit barns hud for mange af disse stoffer. En af de mange forhandlere er for eksempel Økoyngel.dk – økologisk babytøj der har en bredt sortiment af økologisk babytøj og børnetøj.

Vådservietter

Vådservietter indeholder flere skadelige stoffer end du tror. De indeholder både parfume, parabener og lotion, hvilket du smører direkte på din babys numse. Derfor bør du så vidt muligt minimere din brug af vådservietter og i stedet bruge skumklude og lunkent vand. Hvis du alligevel bruger vådservietter, er det en god ide at vaske din babys numse af med lunkent vand efterfølgende.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.