Vælg det rigtige par løbesko til det rigtige terræn

posted in: Motion | 0

Hver eneste dag snører tusindvis af danskere sine løbesko for at begive sig ud på diverse skovstier, fortove og andre steder, der er velegnede til at løbe.
Løbesportens popularitet skal formentlig findes i, at det måske er verdens mest fleksible motionsform, da man som bekendt selv vælger, hvor man løber, hvor længe man løber, og måske vigtigst af alt: hvornår man løber.
Dertil kommer, at løb er en relativ billig sportsgren, da den i sin mest basale form kun kræver en type udstyr – nemlig et par løbesko.

Overvejelser omkring de rigtige løbesko

Derfor bør man også lægge vægt på at finde de rigtige løbesko fra start. Et par løbesko kan nemlig have stor betydning i forhold til komfort, at undgå skader og lignende, hvorfor man bør gøre sit forarbejde rigtigt. I denne artikel vil vi derfor hjælpe dig godt på vej ved at ridse nogle af kvaliteter og egenskaber op, som vi mener, en løbesko bør have til forskellige underlag.

Løbesko til hårde underlag

Der er masser af forskellige underlag, som man kan vælge at foretage sine løbeture på. Det er naturligvis ikke videre kritisk, hvis man anvender sine almindelige løbesko til både skov og fortov, men der er nogle løbesko, der er bedre til bestemte underlag.
Hvis du eksempelvis ofte løber på hårde underlag, kan det være en god idé med en løbesko, der giver god stødafdæmpning. Disse løbesko kommer dog ofte i blødere materialer, hvorfor de er mindre stabile i ujævne terræner. Til gengæld får du god komfort på de hårde underlag.

Bløde underlag og fortov

Hvis du omvendt ofte løber på ujævne veje og stier, bør du bruge en sko, der er mere holdbar i overdelen, ligesom det kan være en god idé med et par vandafvisende løbesko.
Denne type løbesko er i øvrigt ofte udstyret med dybe og brede riller i sålen, hvilket sikrer dig en god kontaktflade med underlaget.

Hvis du omvendt er en af de mange danske løbere, der typisk anvender dine løbesko på fortov, er kravene til dine løbesko ikke så specifikke. Overdelen bliver nemlig ikke belastet alverden her, hvorfor der ikke er større krav til denne. Du bør dog sikre dig, at skoenes sål er lavet af gummi, da det materiale er værd at foretrække til hver en tid.

Hvilket brand og hvilken model?

Der er et hav af brands og endnu flere modeller derude. Det kan være svært finde rundt i, og der er ikke noget entydigt svar på, hvilket brand der er det bedste. Det kan således være en god idé at bruge egne eller andres erfaring med forskellige brands. I Danmark er det Asics Løbesko, der er danskernes foretrukne. Mærket er kendt for sin høje kvalitet og gode løbesko, hvorfor det ofte er det sikre valg. Der er dog masser af andre bud på det rigtige brand derude, ligesom man ofte kan være heldig at gøre et kup på et bestemt par løbesko.

 

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.