Vakuumpakker – madspildets fjende

posted in: Tidens Tendenser | 0

I et velfærdsland som Danmark er det de færreste af os der går sultne i seng. Når det er sagt så skal der heller ikke herske tvivl om at der er rigtig mange af os der smider meget mad ud, hver eneste dag. Rester der ikke bliver spist fordi vi køber noget nyt til dagen efter; råvarer der når at blive dårlige inden vi finder ud af hvad vi skal bruge det til. Der er grupper på facebook og foreninger der gør op med dette madspild.  Med et simpelt køkkenapparat kan du nu også gøre noget for miljøet og familiens madbudget. Her kan du finde udvalgte vakuumpakkere fra Madmaskiner.dk

 

Hvad er en vakuumpakker

Det er en maskine der forsegler maden således at den holder sig op til fem gange længere end mad der opbevares på den konventionelle måde.

Selve processen fjerner lugten og forsegler smagen hvilket hæmmer væksten af mikroorganismer der hurtigt udvikler sig til mug, gær og bakterier. Vakuumpakket mad kan opbevares enten i køleskabet eller fryses ned.

 

Du kan vakuum pakke råvarer; rester der ikke er tilstrækkeligt til at mætte hele familien i morgen, men som vil være god til en madpakke på et senere tidspunkt; i en travl hverdag kan det være svært at få tid til madlavning hver dag. Løsningen kan være at lave mad i weekenden, vakuumpakke og fryse ned. Det vil også være en god ide når din baby begynder at spise mos og andre madvarer; en ost der ellers ville overtage hele køleskabet med sin gennemtrængende lugt.

 

Hurtig marinering med vakuum

I den forseglede pose sker marineringsprocessen af dit kød hurtigere. Du behøver altså ikke længere have kødet liggende i marinade i køleskabet flere dage. Hvis du bliver overrasket af middagsgæster kan du på 20 minutter marinere kødet i en vakuumpakket pose.

 

Michelinkok

Har du undret dig over hvordan de fornemme restauranter gang på gang formår at stege dit kød helt perfekt? En af måderne er ’Sous vide’, og med en vakuumpakker kan du gøre dem kunsten efter hjemme hos dig selv.

Selve navnet betyder ’under vakuum’ og dækker over hvordan et stykke kød eller fisk i vakuum bliver tilberedt i vand ved en konstant temperatur. På den måde kan man ramme en meget præcis tilberedning hvor kødsaften og smagen bevares til fulde da den ikke kan trække ud af kødet i den vakuumpakkede pose.

Denne tilberedningsmetode er især anvendelig ved mindre reelle stykker kød der tilberedes over længere tid. Kalveculotte og kalvehjerter bliver især helt vidunderligt gode på den måde.

 

Andre formål

Udover det oplagte formål til opbevaring af mad er der andre fordele ved at vakuumpakke ting. Hvis du skal ud og rejse og din kuffert virker alt for lille i forhold til alt det tøj du gerne vil have med, så kan du vakuumpakke det således at det fylder meget mindre.

På kanoturen er det også en god ide at have tøj, tændstikker og sovegrej vakuumpakket således at du undgår at det bliver vådt i fald kanoen smider jer af.

Hvis du er havjæger kan vakuumprocessen sikre at dine patroner undgår irring.

 

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *