Vejen til kreativitet

posted in: Livsstil | 0

60RZGXHD06Kunne du godt tænke dig og være mere kreativ? For mange er kreativitet en eftertragtet egenskab, som f.eks. arbejdsgivere værdsætter. Det forventer innovation og kreativitet af deres ansatte. Men lige så eftertragtet som kreativitet er, lige så svær er det at opnå, for hvordan gør man lige?

Det har tre forskere fra aalborg universitet forsøgt på at finde ud af ved at invitere 22 fremtrædende kunstneres kreative processer. De nedkogte resultater kan du se nedenfor…måske kan det hjælpe dig til at blive mere kreativ.

For at blive kreativ viser erfaringerne fra de 22 kunstnere, at man er nød til at fordybe sig en form for håndværk. Kreativitet er således bundet op på en vis form for håndværksmæssig kunnen. Dette betyder dog ikke at n person, der skriver kreativt, er en kreativ billedkunstner eller at kreative musikere også er kreative skuespillere.

Sagt på en anden måde, så begynder kreativitet med, at man er god til noget, at man kan noget. Det kan så være skuespil, at male eller skabe skulpturer. I den forbindelse kan man nævne følgende centrale faktorer der har indflydelse på om du kan blive kreativ.

  • Det vigtigste er at du tror på at du kan være kreativ. Det er vigtigt, at du ikke giver op på forhånd, da det er muligt ALLE at være kreative.
  • Herefter skal du vælge et håndværk, som du har lyst til at mestre. Det kan være malerier, tegning, musikproduktion eller noget helt tredje.
  • Når du har fundet et håndværk, skal du opnå viden om håndværkets traditioner. Vil du lave malerier kan du f.eks. tage et malerkursus. Viden om traditionen vil danne grundlag for dit arbejde, og det er derfor et vigtigt skridt for at opnå kreativitet. En stor viden om traditionen vil også gøre det muligt for dig at indgå i en dialog med de kreative løsninger, som dine forgængere kom på.
  • Hvis du vil være kreativ indenfor kunst, er det desuden vigtigt at du tør udstille dig selv og dine føelser, så du ikke tænker på hvad andre mener og tænker når du skaber.
  • Har du styr på traditionen og den grundlæggende kunnen indenfor dit håndværk på plads kan du begynde at tænke skævt i forhold til traditionen.  Du skal øve dig i at skabe vilde associationer og bagefter tænke kritisk over dem for at vurdere, om de kan bruges.
  • Det er vigtigt at du brænder for dit hådnnværk og motiveret for at blive bedre.
  • Sidst men ikke mindst: Vær parat til at begå mange fejl og at lære af dem

Med denne liste har du grundlag for at blive reelt kreativ.

Har du andre gode metoder og ideer til at opnå kreativitet, skal du være velkommen til at skrive i kommentarsporet nedenfor.

Del artiklen på de sociale medier!     Facebooktwitterpinterest

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.